Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Kaj so piškotki?

AEQ klinična somatika™

AEQ klinična somatika™

V našem okolju se je kot odlična pomoč za reševanje kroničnih bolečin mnogih vrst in izvorov pojavila AEQ klinična somatika™ http://aeq.si/  Uči nas urejanja some (telesa) oziroma prebuja znanja iz otroštva, katerega smo zaradi stresnega življenja, preveč nezavestnega garanja in prepoceni energije zanemarili.

Terapija AEQ klinične somatike ni trening; temveč je učenje. Kako z najmanj energije (telesne) najlažje izvesti gib in v njem uživati. Gibi so fizično lahki in to je popolno nasprotje naravnanosti sodobnega človeka, kateri zaradi zelo poceni energije (nafta, elektrika) ne razmišlja veliko o učinkovitosti svojega gibanja oziroma bivanja (večino dela namesto nas opravijo stroji).

Sodobni človek v razvitem svetu veliko hiti in je večino časa nezavesten svojega gibanja; fokusira se predvsem na stvari izven telesa. Večino gibov izvede avtomatizirano (nezavestno), saj ga življenje ne sili v premišljeno uporabo lastnega telesa in energije. Ta vzorec pa vodi v vedno večjo psiho-fizično okorelost, ki se s staranjem še stopnjuje. Okorelost zelo pogosto sobiva s “trajno zakrčenimi mišicami“ in senzorno motorno amnezijo (izgubo nadzora nad delom telesa ali giba) kar vodi v omejeno gibljivost in nemalokrat v bolečine, ali celo kronične bolečine.

Drudi razlog za nastanek “okorelosti“ so trauma efekti, ko zaradi poškodb telo zakrči muskulaturo okoli poškodbe. Žal pa nemalokrat ne pride do sprostitve zakrčene muskulature po sanaciji poškodbe. Ta pojav vodi v kompenzacijo drugega dela telesa (zdravi del telesa prevzame breme poškodovanega), sledi ukrivljenost telesa v eni ali več ravneh. Dolgoročno se poškoduje še nepoškodovana stran telesa.

Tretji razlog za nastanek “okorelosti“ so psihološke travme. Le te po pravilu povzročajo napetosti v telesu in se naseljujejo v fasciah (mišičnih ovojnicah). Tipičen primer so strahovi vseh vrst, kateri povzročajo napetost v trebušni muskulaturi.

Žal se večina skuša spraviti iz bolečin z visokointenzivnim športom, v prepričanju da jih bo to razmigalo in odpravilo bolečine. Učinek je praviloma ravno nasproten; bolečine se še povečajo. Razlog je v napačnem pristopu – kadar so obremenitve za telo velike, jih premagujemo s silo in veliko truda. To pa pomeni da gibe zopet izvajamo nezavestno ali polzavestno; saj je 100% zavestnost možna le pri lahkih in počasnih gibih! To dejstvo nam je vsem dobro poznano iz učenja kateregakoli novega gibanja. Od lažjega k težjemu oziroma od manj kompleksnega k bolj kompleksnemu – predvsem pa zelo zavestno izvajamo gibe in se učimo kako z najmanj napora izvesti največ. Ko nam to uspe, nam nasmeh prekrije lice.

AEQ klinična somatika zagotovo ne bo muha enodnevnica, temveč bo sestavni del trenažnega procesa, rehabilitacije, preventivne vadbe in podporne terapije. S klinično somatiko se zelo uspešno rešujejo tudi odpisani svetovni prvaki, ki so obupali nad nešteto opravljenimi pregledi, terapijami in posegi.

Odziv vztrajnih “učencev“ je 100% pozitiven. Bolečine izginejo, lahkotnost gibanja se izboljša, užitek bivanja v lastnem telesu naraste. Eden od zelo koristnih stranskih učinkov AEQ klinične somatike je prenos razmišljanja o učinkoviti izrabi energije telesa v dvig učinkovitosti vseh človekovih aktivnosti (službenih, družinskih, družbenih). Človek ki ima urejeno in zdravo telo, je praviloma zelo uspešen na vseh nivojih bivanja.

Največji izziv je prepričati garaško naravnanega človeka v koristnost in učinkovitost tako preprostega gibanja.

 

Uroš Petan, Učitelj somatskega gibanja po AEQ metodi 1.stopnje

 

 

Našim klientom ponujamo AEQ klinično somatiko kot samostojno terapijo ali v kombinaciji z ostalimi storitvami (kondicijska priprava, hujšanje, postrehabilitacija, revitalizacija, kineziološka obravnava)

AEQ klinična somatika™ je nadvse učinkovita pri lajšanju kroničnih bolečin, kot so:

• glavoboli
• bolečine v čeljusti (TMJ sklep)
• bolečine v vratu
• wiplash (udarec od zadaj)
• zmrznjena rama
• toracic outlet syndome
• plitko dihanje
• fibromialgia
• išias
• piriformis sindrom
• bolečine v hrbtu
• hiperkifoza
• hiperlordoza
• burstitis
• osteoartritis
• teniški komolec
• karpalni kanal
• bolečine v kolenu
• tendonitis
• mišični krči
• bolečine v sklepih

Naše zadovoljne stranke

Zagotovo je One to One fitness ena mojih najboljših življenjskih odločitev. Po 4 mesecih novega ZDRAVEGA načina življenja je moje počutje doseglo najvišjo točko, polna sem energije, lahka, močna in predvsem NIKOLI lačna. Pozitivni občutki, ki me navdajajo ob doseganju dobrih rezultatov so neopisljivi. Spet sem tista jaz, lahkotna, zdrava, energična. 

- Tjaša, 40 let

Najtežje sem naredila prvi korak, saj sem odlašala predolgo. Po odločitvi, da začnem obiskovati  fitnes ONE TO ONE, je bilo lažje. Ne glede kako utrujena in ne najboljše volje pridem na trening, iz treninga odidem z lažjim korakom in dobre volje. V veliko pomoč mi je sprotno prilagajanje termina in dobra volja osebnih trenerjev. Posebej priporočam Matijevo polovičko in Mihovo glasbeno nadarjenost.

- Mojca, 50 let

Odločitev za obisk fitnesa One to One je bil zadetek v polno. Po letih ukvarjanja največ le z lahkimi razteznimi vajami je bilo moje telo žejno vaj za stabilizacijo trupa in splošne krepitve telesa. Vrhunski program brez odvečnih fitnes naprav in celovit individualni pristop me je navdušil in v par mesecih prinesel bistveno izboljšanje psihofizične kondicije. 

- Maria , 60 let

Po naporni službi in zelo natrpanem urniku komaj čakam, da pridem na trening. Popolni užitek treninga in sprostitve za glavo.

Ob pomoči vrhunskih trenerjev in njihovemu leaderju, je uspeh zagotovljen. Treningi so dejansko postavljeni individualno za vsakega posameznika in to je tisto, kar potrebujemo vsi, kajti dva človeka si nista enaka.

- Gregor , 37 let

Fitnes One to One obiskujem slabe tri leta. Zelo uživam v domačem vzdušju, ob katerem s strokovnim vodenjem, raznolikimi vajami in nasveti o zdravi prehrani z lahkoto in na prijeten način vzdržujemo svojo vitalnost in zdravje. Zelo hvaležna za vse. 

- Karmen Plut, 52 let

Fitnes sem kot obliko rekreacije izbrala zaradi potrebe po vzdrževanju psihofizične kondicije, ki jo nujno potrebujem pri svojem vsakodnevnem delu. V ONE to ONE fitnes klubu so odlično prepoznali moje potrebe in pričakovanja. Vadba poteka v urejenih in čistih prostorih, s sodobnimi orodji in ob spremljanju zelo prijaznega ter profesionalnega osebja. Z doseženimi rezultati in pogoji vadbe sem zelo zadovoljna, zato ta fitnes klub z veseljem priporočam.

- Jasmina , 49 let

Že 10 let skoraj redno obiskujem fitnes One to One, kjer zame poskrbijo na vseh ravneh. Od njih odhajam prijetno utrujena in dobre volje.

- Majda , 53 let

Poleg izjemnih rezultatov, ki sem jiih dosegel v času članstva pri One2one fitnes klubu, bi poudaril, da je bil ključ do uspeha prav njihov oseben (individualen) pristop. Znanje, predanost in odnos celotne ekipe 121, so vzrok, zakaj sem se na njih obrnil večkrat. Obisk 121 še posebaj priporočam zaradi trenutne poplave "zdravih" živil in nestrokovnih osebnih trenerjev.

- Izidor, 24 let

Individualni fitnes One to One obiskujem neprekinjeno že štiri leta. Vadba je prijetna, saj mi individualni pristop trenerjev nadvse ustreza. Treningi so sicer naporni, a hkrati zabavni in nikoli dolgočasni. Trenerji večkrat prilagodijo intenzivnost vadbe mojemu počutju in razpoloženju. Pri vajah me osebni trener ves čas spodbuja in motivira. Celotni ekipi fitnes centra One to One sem hvaležna za vse, kar so storili za moje zdravje, dobro počutje in samozavest. 

- Alenka, 46 let

Že pet let se ukvarjam z biatlonom, a po treh letih me je oče peljal k Urošu Petanu na meritve in takoj za tem sem se prijavil v njegov fitnes club ONE TO ONE. To ni fitnes kot ostali. Kot prva razlika od ostalih fitnesov je odnos med  trenerjem in tekmovalcem. Trenerji niso le trenerji, temveč so po drugi strani dobri prijatelji. Napredoval sem v svoji fizični pripravljenosti, ki pa se vidi tudi na rezultatih tekem.

- Toni Vidmar, 15 let

Zakaj že šesto leto krepim telo in gibljivost sklepov v fitnesu One to One? Predvsem zaradi strokovnosti osebja. Če pa dodam še njihovo prijaznost, sproščenost in predanost delu s posamezniki, je prav to, kar sem želel.

- Miloš , 67 let